Update groep 4

Bijna vakantie!

Beste ouders/verzorgers, 

Nog even een korte update voordat we mogen gaan genieten van een welverdiende mei vakantie met hopelijk een keer een gezellig terrasje!

We hebben weer een aantal nieuwe dingen geleerd; bij de keersommen gebruiken we nu hulp strategieën. Als je 5x4 weet kun je makkelijk 4x4 en 6x4 uitrekenen.  Dat kan ook bij 10x4 en 9x4. Het leuke is dat als je een keersom omdraait het antwoord hetzelfde blijft!  Alleen de groepjes zien er anders uit. En we hebben keersommen gemaakt bij appels die juf mee had. Met een appelsnijder kan je 8 stukjes maken van één appel. Juf had 2 appels en verdeelde die in stukjes. De kinderen maakten er de keersom bij. Daarna kwam er nog een appel bij en weer lukte ons de keersom. Daarna hebben we de appels natuurlijk lekker opgegeten. Zo is rekenen nog gezond ook! 

Vandaag hebben we de tafel van 3 geleerd. In tweetallen telden we om de beurt met sprongen van 3 tot 30. We hebben ook met een sticker op ons shirt rondgelopen en als juf onze som of antwoord zei moesten wij bijbehorende antwoord of som opnoemen. 0x3 is wel de makkelijkste! In het werkboekje is ook al hard gewerkt.  Na de vakantie gaan we een circuit doen van de tafel van 3 en juf heeft beloofd ook een Kahoot quiz te maken met de tafels die we tot nu toe hebben geleerd. Er was thuis goed geoefend met de tafels want veel kinderen hadden al een voldoende! 

We hebben in het kader van Mindset ook het kinder kwaliteiten spel gespeeld.  Iedereen kreeg een kaartje op tafel met daarop een kwaliteit die je kunt hebben dus bv sociaal,  behulpzaam,  lief, vrolijk, serieus, precies, creatief, muzikaal etc. De kinderen mochten kijken of ze deze kwaliteit bij zichzelf vonden passen. Daarna gaven ze het kaartje aan een ander kind in de klas van wie ze vonden dat die dat ook heeft. Blijkt dat de kinderen elkaar toch al heel goed kennen! 

Juf heeft ook nog getrakteerd op wat lekkers omdat niemand een fout had laten zitten bij het dictee. We herkennen steeds beter de jager regel; zelfs in het anker verhaal van taal wisten we er een paar te vinden! 

We hebben twee hele gezellige dagen gehad deze week. Ik wens iedereen vast een hele fijne vakantie met veel leuke activiteiten! Maar eerst nog een gezellige koningsdag vrijdag en de moederdag cadeautjes afmaken waaraan met veel plezier is gewerkt. Nu nog goed verstoppen thuis!

Groetjes groep 4 en juf Judith

20210420_190742 20210420_190742